تشدید اقدامات و توصیه های بهداشتی ویژه ایام عید سعید قربان
تشدید اقدامات و توصیه های بهداشتی کارشناسان بهداشت محیط ویژه ایام عید سعید قربان
همه ساله با نزدیک شدن به عید سعید قربان و به منظور حفظ سلامت شهروندان و پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای مشترک بین دام و انسان از جمله بیماری CCHF، تب مالت، سیاه زخم و…، برنامه ریزی و اقدامات لازم توسط کارشناسان واحد بهداشت محیط در خصوص تشدید نظارتهای بهداشتی بر جایگاههای عرضه دام و مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی صورت میپذیرد. در همین راستا به شهروندان گرامی توصیه میگردد به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو CCHF به نکات زیرتوجه نمایند:
- به منظور پیشگیری از ابتلاء به بیماری تب کریمه کنگو گوشت مورد نیاز خود را از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی تهیه نمایید.
- راههای انتقال بیماری تب کریمه کنگو، گزش کنه، تماس با لاشه، خون و ترشحات حیوان آلوده و تماس با خون و بافتهای بیمار مبتلا میباشد.
- به منظور پیشگیری از ابتلاء به بیماری تب کریمه کنگو گوشت تازه به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگه داری وسپس مصرف نمایید.
- به منظور پیشگیری از ابتلاء به بیماری تب کریمه کنگو، ازمصرف جگر و سایر احشاء دام به صورت خام و نیم پخته جدا" خودداری نمایید.
- گوشت وجگر را پس از پخت کامل مصرف نمایید. ویروس بیماری در فرآوردههای دامی، پس از پخته شدن به مدت ۱۵ دقیقه ودرحرارت ۸۵ درجه سانتی گراد از بین میرود.
- رعایت اصول ایمنی درموقع تماس باگوشت تازه، جگروسایرآلایش دام (استفاده ازدستکش برای شستن و خرد کردن گوشت، جگر و… به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو الزامی میباشد.
- با پوشیدن لباس مناسب و روشن از گزش کنههای ناقل بیماری تب کریمه کنگو پیشگیری کنید.
- به منظور پیشگیری از ابتلاء به بیماری تب کریمه کنگو، ازکشتار و ذبح دام در خیابان و معابر و رفت و آمد در محلهای کشتار غیر مجازخودداری نمایید.
- به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو، رعایت حفاظت فردی در قصابیها و کشتارگاهها درتماس با ترشحات و خون دام (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک) الزامی میباشد.
- از خرید ومصرف گوشت دامیهاییکه به طریق غیر قانونی و قاچاق وارد کشور میشوند و یا بصورت غیر بهداشتی ذبح و عرضه میگردند خودداری کنید.