مصاحبه دکتر میر شریفی مدیر شبکه بهداشت و درمان قدس به مناسبت روز جهانی غذا
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهرستان قدس،
آقای دکتر میرشریفی مدیر شبکه بهداشت و درمان قدس به مناسبت فرارسیدن روز جهانی غذا با اشاره به شعار امسال حق داشتن غذا، برای زندگی بهتر و آینده ایبهتربا محوریت اهمیت مصرف نان کامل و نقش آن بر سلامتی بیان کردند:
امسال این روز در راستای فرهنگ سازی اهمیت مصرف نان کامل در جامعه برگزار شده است و هدف اصلی آن ارتقاء سطح سواد تغذیه ای عموم مردم می باشد.
ایشان در ادامه گفتند: امروزه بیماری های غیر واگیر از علل اصلی مرگ و ناتوانی در سراسر جهان به شمار می رود وطبق گزارش سازمان جهانی بهداشت بیش از %75 علل مرگ و میر در سال های اخیر مربوط به بیماری های غیر واگیر است. عوامل خطری چون الگوی تغذیه ناسالم، سبک زندگی نامناسب و نداشتن فعالیت بدنی کافی احتمال ابتلا به بیماری های غیر واگیر را افزایش می دهند و در مقابل الگوی تغذیه متعادل و متنوع سرشار از میوه و سبزیجات تازه، کنترل مصرف نمک و غذاهای شور، افزایش مصرف فیبرهای غذایی، کاهش مصرف مواد قندی و نشاسته ایو افزایش تحرک بدنی می تواند به پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر کمک کند. فیبر ماده اصلی سازنده غذاهای گیاهی مثل میوه ها، سبزیجات و غلات کامل است. که توصیه میشود هر فرد روزانه حداقل ۲۵گرم فیبر در رژیم غذایی خود بگنجاند. استفاده از رژیم غذایی سرشار از فیبر علاوه بر بهبود عملکرد دستگاه گوارش به کنترل قند خون، کاهش فشار خون و بهبود پروفایل های لیپیدی کمک میکند.
آقای دکترمیرشریفی بیان کردند: نان کامل که از غلات سبوس دار تهیه شده باشد به عنوان یکی از مواد غذایی غنی از فیبر، ویتامین و املاح معدنی به شمار می رود که نقش به سزایی درکاهش ابتلاء به بیماریهای غیرواگیر از جمله دیابت نوع دو، بیماریهای قلبی-عروقی و حتی برخی سرطانها دارند و همچنین می تواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و درمان یبوست نیز کمک کند. ایشان در ادامه افزودند: در دهه های اخیر، مصرف نان سفید افزایش یافته است این در حالی که این نوع نان نه تنها ارزش غذایی بالایی ندارد بلکه به عنوان یکی از عوامل اصلی بیماری هاییمانند سوءتغذیه، مشکلات گوارشی، بیماری های قلبی - عروقی، دیابت و چاقی در کشور محسوب می شود و به نظر می رسد جایگزین کردن نان و غلات سبوس دار به جای نان و غلات تصفیه شده میتواندراهی سالم برای دریافت فیبر روزانه و کنترل بیماری های غیر واگیر باشد.